Vadkörte Vendégház Bernecebaráti - légy a vendégünk, légy az emlékünk

Vendégház

Kedves leendő Vendégünk, köszönjük az érdeklődést és látogatását honlapunkon.

A Vadkörte Vendégház egy felújított falusi ház a Börzsöny szívében, Bernecebarátiban. A ház 1958-ban épült, és anno a falu megbecsült embere, a helyi kádármester lakta. Ezt persze ma már csak elbeszélés alapján tudjuk, de nincs okunk kételkedni az információ forrásában 😊. Az előző tulajdonos 2008-ban teljeskörűen felújította, így nekünk jórészt a szépítgetés és néhány rekonstrukciós munka maradt 2019-ben, amikor hozzánk került. A ház közvetlenül a falu ékkövének számító templom lábánál található. Csak egy lépcsősor és már gyönyörködhetünk is a templom kertjéből nyíló fantasztikus kilátásban, aminek minden évszakban más az arca, de évszaktól függetlenül csodás.

Vadkörte Vendégház Bernecebarátiban

A ház két szobából, egy jól felszerelt konyha-étkezőből és egy fürdőszobából áll, összesen 5 fő komfortos elhelyezésére lett kialakítva.

  • Törülközőket, ágyneműt és minden szükséges konyhai felszerelést biztosítunk.
  • Mindkét hálószobában van TV és maximális sebességű internet (wifi).
  • A helyiségekben gázkonvektorok vannak, illetve a nagyszobában egy fatüzelésű kandalló is helyet kapott, ami igény szerint áll rendelkezésre.
  • A teljes házban kőburkolat van. Találnak benti papucsokat az előszobai padban, viszont amennyiben ez nem megfelelő, kérjük hozzanak magukkal saját benti használatra alkalmas lábbeliket.

A házba a verandáról belépve rögtön a konyhába érkezünk. A konyhát igyekeztünk minden, az önellátást szolgáló igénynek megfelelően kialakítani: étkezőasztal, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, gáztűzhely, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, valamint edények, lábasok, serpenyők, tányérok, bögrék, poharak és evőeszközök.

A konyhából jobbra nyílik a nagy szoba (25 nm), ebben:
franciaágy, egy egyszemélyes ágy, sík képernyős TV, ruhásszekrény, komód, játszósarok a gyerekeknek, valamint a szuper hangulatos kandallónk is ebbe a szobába került. Szükség esetén mobil gyerekágyat is tudunk biztosítani. A komódba néhány klasszikus társasjátékot és kártyát is tettünk arra az esetre, ha nem a TV vagy internet nyújtotta kikapcsolódásra esne a választás.

A konyhából balra fordulva a fürdőszobába jutunk.

A fürdőszobában zuhanyzó van, valamint mosdó és WC. Zuhanyzáshoz nem tudunk papucsot biztosítani, amennyiben erre szükség van, kérjük, hogy erről a vendégeink maguk gondoskodjanak.

kisebb hálószoba (20 nm) a fürdőszobából nyílik, illetve a külső verandáról is külön megközelíthető, saját bejárata van. Itt egy kétszemélyes kanapéágy, egy TV és a két személyes infraszauna  igyekszik kiszolgálni a vendégek igényeit.

Szauna

Az infraszaunák az infravörös sugárzást felhasználva segítenek szervezetünk méregtelenítésében. A kabinban ,50-60 fok közötti hőmérsékletre melegszik fel a levegő .Az infrasugarak a bőr alá hatolnak ,így az izmokban, izületekben, szövetekben fejtik ki hatásukat a napsugárzáshoz hasonlóan. Előnye, hogy az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően azok is használhatják, akik számára-egészségi állapotuk miatt- a hagyományos finn szauna túl megterhelő lenne.

A szauna használatát az ár tartalmazza.

Terasz

A teraszon ücsörögve közvetlen rálátás van a patakra.

Ha szeretne patakcsobogásra, madárcsicsergésre ébredni és beszippantani a börzsönyi friss és tiszta levegőt ,akkor legyen a vendégünk!

Kerti sütögetéshez

Biztosítunk bográcsot, bográcsállványt, nyársakat, valamint tűzifát.

Bababarát szálláshely

Igyekeztünk a vendégházat úgy felkészíteni, hogy a babával érkező vendégeinknek ne kelljen a teljes baba-háztartást magukkal hozni, ezért rendelkezésre áll: babakád, fürdőszobai gyerekfellépő, pici WC ülőke feltét, illetve igény esetén (ezt foglaláskor kérjük jelezzék) mobil babaágyat, babaágyneműt és huzatot is tudunk biztosítani.

Parkolás

A vendégház területén, a ház mellett egy autó parkolására van lehetőség. További gépjárművek parkolása a ház előtti füves területen lehetséges.

SZÁLLÁSFOGLALÁS

A szállásfoglalás történhet:

A foglalás a szállásdíj 20%-ának 3 munkanapon belüli előlegként való banki utalásával válik érvényessé.

Bankszámlaszámunk:

OTP Bank 11773425-05431874

Kérjük a Közlemény rovatba tüntessék fel a szállást foglaló nevét, az érkezés dátumát és az éjszakák számát, amit a vendégházban szeretnének tölteni

A fennmaradó összeget érkezéskor készpénzben, vagy az érkezést legalább 1 nappal megelőzően a fenti bankszámlára érkező átutalással, vagy SZÉP kártya átutalással lehetséges, aminek szintén az érkezést legalább egy nappal megelőzően meg kell érkeznie.

www.szepkartya.hu

LEMONDÁS

Ha lemondás az érkezés tervezett dátumát megelőzően 2 héttel történik, a foglalót visszatérítjük.

Ha ezután, akkor már nem áll módunkban a foglalót visszaadni.

Reméljük, hogy minden keresett információt megtalált.

Köszönjük, és várjuk szeretettel,

A Vadkörte vendégház csapata: Móni és Gábor