Vadkörte Vendégház Bernecebaráti - légy a vendégünk, légy az emlékünk

Házirend

VADKÖRTE VENDÉGHÁZ HÁZIRENDJE

Kedves Vendégeink, szeretnénk, ha olyan sok örömük lenne a nálunk töltött időben, mint amilyen szeretettel és lelkesedéssel ezt a vendégházat mi létrehoztuk.

A vendégházban tartózkodáshoz kapcsolódóan van néhány szabály, amit kérünk, hogy tartsanak be, illetve azzal, hogy a bejelentkezési lapunkat aláírják, ezen szabályok betartását vállalják.

Tekintettel, hogy a szállásfoglalás e-mailben, levélben/üzenetben vagy telefonon történik, ahol nincs lehetőség a házirendünk megjelenítésére, ezért fontos, hogy ebben a formában figyelmesen olvassák el, és tartsák be az alábbiakat.

Előre is köszönjük az együttműködésüket és nagyon kellemes pihenést/időtöltést kívánunk a Vadkörte vendégházban!

 1. A Bejelentő lap kitöltésével és aláírásával kötelezettséget vállalnak a házirendünk betartására. Köszönjük! Kérjük vendégeinket az adatfelvétel miatt átadni szíveskedjenek a személyes dokumentumokat (személyi igazolvány/útlevél), illetve a helyszínen fizetendő összeget a tulajdonosnak, vagy távolléte esetén a megbízott fogadó személynek.
 2. Parkolás: A vendégház területén, a ház mellett egy autó parkolására van lehetőség. További gépjárművek parkolása a ház előtti füves területen lehetséges.
 3. Érkezés és elutazás előzetes egyeztetésnek megfelelően. Az érkezés napján a vendégek 14:00 órától foglalhatják el a szállást, illetve a távozás napján 10:00-ig kell elhagyniuk a vendégházat.
 4. Az udvar és az épület zárása: Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni. Kérjük a kulcsokra vigyázzanak, mert a kulcs elvesztése esetén ki kell fizetni a teljes zárcserét. A szobák elhagyásakor az ablakokat, ajtókat be kell zárni. A vendégek tartózkodása során idegeneket a vendégházban elszállásolni tilos.
 5. Zene hallgatás: Bernecebaráti – ahogyan azt tapasztalni fogják – meglehetősen zaj szennyezés mentes övezet. Ennek tiszteletben tartása, valamint a faluban lakók zavartalan pihenése érdekében kérjük, hogy 22:00 órától reggel 7:00 óráig legyenek szívesek a hangerőt lejjebb venni.
 6. Kérjük, hogy a vendégházat rendeltetésszerűen használják a tűz- és balesetvédelmi szabályzatnak megfelelően. (Ezt érkezéskor szintén kérjük aláírni, a kályha és kemence használatához kapcsolódóan különös tekintettel). A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. A kár megtérítéséről a vendégek vezetője/képviselője gondoskodik.
 7. A házban lévő kályha használatára vonatkozó szabályokat a kályha mellett a falon kifüggesztve találják. Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el és tartsák be a vonatkozó szabályokat!
 8. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen, az épületen kívül szabad! Hamuzót a gangra (veranda) helyeztünk. Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket a hamuzóba tegyék, és ne dobálják el.
 9. A szálláshelyre behozott érték/vagyontárgyakért sajnos felelősséget vállalni nem tudunk.
 10. Takarítás: A vendégházat a vendégek mindig tisztán kapják meg, de ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra. Amennyiben egy hétnél tovább tartózkodnak a vendégházban, gondoskodunk arról, hogy hetente egyszer tiszta ágyneműt húzzunk, takarítsunk és lecseréljük a törölközőket.

Természetesen a vendég érkezése előtt és távozása után minden esetben ki vannak cserélve a fent említettek és mindig ki van takarítva.

 1. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.
 2. Szemét elhelyezés: A keletkezett háztartási szemetet kérjük a konyhában és a fürdőszobában található szemetesben gyűjteni. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azokat a kapu mellett található nagy fekete kukába.
 3. Étkezés: A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik. A vendégek saját étkezésükről magukról gondoskodnak. Főzésre és melegítésre villanytűzhely és mikrohullámú sütő áll a vendégek rendelkezésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve fémmel díszített tányért/tálat/bögrét. Kérjük, hogy a hálószobákban ne étkezzenek, csak a konyhában, étkezőben és/vagy a gangon.
 4. Tűzrakás-bográcsozás: Tüzet rakni ás bográcsozni csak a kijelölt helyen, a vendégek saját felelősségére és a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával lehetséges! Tűz mellett oltóanyag elhelyezése mindig kötelező, illetve fontos, hogy gyúlékony anyagokat a tűz mellől mindig távolítsák el! Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Az udvari kemencét tavasztól őszig lehet használni. Vendégeink előzetes jelzését kérjük amennyiben a kemencét szeretnék használni! Érdeklődni: Sebők Gábor: +36 30 950 5061

 1. Ügyeljünk a tűz méretére és kérjük ne hagyják a tüzet felügyelet nélkül.
 2. Kert: A kertet a tulajdonos gondozza. A kertben található gyümölcsfákról (szilva, cseresznye, füge) a vendégek szabadon szedhetnek tartózkodásuk alatti fogyasztás céljából, de kérjük ne vigyék haza befőzési céllal. A kerti játékokat mindenki a saját felelősségére használhatja! Kérjük, ügyeljenek a növények, virágok épségére.
 3. Állatok: Szeretjük az állatokat, viszont a vendégházba tilos bevinni állatokat. Kérjük kedves vendégeinket, hogy amennyiben állatot szeretnének magukkal hozni, vegyék figyelembe, hogy azt saját felelősségre tehetik, és az állatok az udvaron, a verandán vagy a zárt verandán tartózkodhatnak.

 

Szauna használat szabályai

 • A szaunát mindenki csak saját felelősségére használhatja
 • Szaunázás előtt a zuhanyzás kötelező, a szárazra törölközés ajánlott
 • Papucsokat a szaunába bevinni TILOS, ezeket a kabin bejárata előtt kell hagyni
 • 14 éven aluli gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe
 • Az ülőpadon törölköző használata kötelező, melyet úgy kell elhelyezni, hogy a testfelület ne érintkezzen az ülőpaddal
 • A szaunában egyszerre 2 fő tartózkodhat
 • A szaunában étel fogyasztása tilos
 • TILOS a szaunákban bármiféle folyadékot, vegyi anyagot, vagy akár szauna olajat a szaunázónak magára locsolni, illetve azt szétlocsolni
 • Az infrasugárzóhoz és tartozékaihoz nyúlni TILOS és balesetveszélyes, hideg víz hatására szétdurran
 • A kabinokban kaparó, vakaró eszközök használata TILOS
 • A szauna berendezési, felszerelési tárgyaiban szándékosan, vagy gondatlan magatartással okozott kárt a vendégház a károkozóval megtérítteti
 • Szívbeteg, magas vérnyomásban- és egyéb érrendszeri megbetegedésben szenvedők, hirtelen rosszulléttel járó megbetegedésben szenvedők, valamint bármilyen fertőző betegségben szenvedők a szaunát nem használhatják. A szauna használata előtt javasolt a háziorvos tanácsát kikérni. A szauna kabint csak egészséges ember használhatja
 • Szaunázás után a test hűtése és a folyadék pótlása nagyon fontos, meleg vizes tusolás nem javasolt
 • A kabinban az égési sérülések elkerülése érdekében ékszereket viselni TILOS

A házirend betartása mindenkire nézve kötelező.

 

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkat a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

A vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Rendellenesség észlelése esetén, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosnak jelezni a következő telefonszámon:

Sebők Gábor: +36 30 950 5061

Közérdekű telefonszámok

 • Mentők 104                
 • Tűzoltóság 105            
 • Rendőrség 107           
 • Segélykérés 112